Crveni kartoni za nasilnike

BRIŽ, 26. maja 2010. (Beta-AP) - Sudije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi dobiće instrukcije da oštro kažnjavaju prekršaje koji bi mogli da ugroze karijere fudbalera.

Predsednik lekarske komisije Svetske fudbalske federacije (FIFA) Mišel D'Hoge istakao je da su takvi prekršaji neprihvatljivi i da će zato sudijama kazati da u slučaju tako rizičnih startova bez oklevanja isključuju počinioce.

D'Hoge je na počeku ove sezone snimio i kompilaciju najgorih prekršaja načinjenih u proteklih nekoliko sezona kako bi ubedio nacionalne fudbalske saveze da se suprotstave takvom načinu igre.

"Morao sam da reagujem posle četiri ili pet ozbiljnih incidenata u seriji", kazao je D'Hoge agenciji Asošiejted Pres.

D'Hoge se nada da će na Mundijalu u Južnoj Africi biti uspešan kao i na prethodnom turniru na kome je uspeo da značajno smanji povrede lica.

Tokom Svetskog prvenstva 2002. godine igrači su, uglavnom u vazdušnim duelima, protivnicima naneli 12 ozbiljnih povreda lica. Laktanje je zato na narednom Mundijalu bilo kažnjavano direktnim crvenim kartonom.

"Insistirali smo na tome i zato je u Nemačkoj bilo samo dve povrede lica. Tu je suština. Na Svetskom prvenstvu, sudija je prvi doktor", istakao je D'Hoge.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.