Islamska zajednica Srbije obeležila 142 godine postojanja

BEOGRAD, 28. maja 2010. (Beta) - Islamska zajednica Srbije obeležila je u petak uveče 142 godine postojanja te zajednice u Srbiji.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić kazao je na prijemu u Skupštini grada Beograda da su predstavnici IZ zadovoljni što svoje aktivnosti razvijaju u demokratskoj državi. "Zadovoljni smo što svoje aktivnosti razvijamo u državi u kojoj uživamo sva prava i slobode pođednako sa drugim crkvama i verskim zajednicama, što je još razlog našeg zadovoljstva", rekao je Zilkić.

On je naveo da su "po malo i zabrunuti zbog dela njihovih predstavnika koji su se otrgli". "Moram kazati kao iskren čovek da smo po malo zabrinuti zbog dela naših predstavnika koji su se otrgli i zbog retorike, bahatosti i neprimerenih reči koje ovih dana šalju, a koje nisu dobre za sveukupnu atmosferu i suživot sa svima drugima, čak i u okviru zajednice", rekao je Zilkić.

Prijemu su prisustvovali ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, ministar odbrane Dragan Šutanovac, episkom hvostanski Atanasije Rakita, direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović, ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije Aleksandar Nećak, kao i predstavnici Vojske Srbije i diplomatskog kora.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.