Otvaranje Dunavske biciklističke rute kroz Srbiju

Povodom svečanog otvaranja Dunavske biciklističke rute u Srbiji će od 30. juna do 4. jula boraviti predstavnici medija iz Nemačke, Austrije i Holandije. Novinari će tokom studijske posete biciklom proći rutu duž Dunava, od Sombora do Lepenskog vira i Oršave u Rumuniji.

Konferenciji za novinare, koja će biti održana u nedelju, 1. jula, u Novom Sadu, Kej žrtava racije (kod pristana), prisustvovaće i državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, gospodin Goran Petković, kao i predstavnici Evropskog parlamenta, turističkih organizacija i biciklističkih saveza.

Ruta kroz Srbiju je deo transevropske biciklističke maršrute "Euro-Velo 6", koja spaja Atlantik sa Crnim morem. Na ruti kroz Vojvodinu postavljeno je 320 putokaznih oznaka, čime je naša zemlja dobila prvu obeleženu ciklo-rutu, urađenu po evropskim standardima.

Nosilac ovog projekta je GTZ - nemačka vladina agencija za tehničku saradnju. Cilj projekta je razvijanje cikloturizma, kao i promocija turističkih potencijala podunavskih opština u Srbiji.

Informacije: menadžeri projekta (GTZ) - Nebojša Matijašević i Zagorka Kalentić, tel: 011/ 3235-391, 063/ 567 848, 063/ 519 411, faks: 324 35 35, n.matijasevic@gtzwbf.org i z.kalentic@gtzwbf.org, www.danube-info.org.

Pogledajte još