Za utorak, 8. jun 2010.

BEOGRAD, 8. juna 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pišu o izborima za nacionalne savete i odlasku fudbalera Srbije u Južnu Afriku.

ALO - O saobraćajnom udesu u centru Beograda u kojem je teško povređena žena koja je sa dvoje male dece čekala na pešačkom prelazu da pređe ulicu - "Zgazio majku i bebu u kolicima". List piše i o treningu ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić Marković.

BLIC - "BIA hoće da prati sve naše razgovore", o tome da je tajna služba pisala zakon o elektronskim komunikacijama. Intervju sa rektorom Univerziteta u Beogradu, Brankom Kovačevićem, list prenosi pod naslovom "Neka inspekcija utvrdi kolike su plate profesora". O saobraćajnoj nesreći u Beogradu, list piše pod naslovom "Pokosio majku i dvoje dece". "Antić: Pokazaćemo da smo ponos Srbije" - fudbalska reprezentacija otputovala u Afriku.

VEČERNJE NOVOSTI - "Evro raste do 110?", piše list. Intervju sa ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem pod naslovom "SZO možda obmanula javnost". "Srećan let 'Orlova'", o tome da je fudbalska reprezentacija SRbije otputovala u Južnu Afriku na svetsko prvenstvo.

DANAS - "Izbori demokratski, greške tehničke", o izborima za nacionalne savete. "Nećemo se obrukati", o odlasku fudbalera Srbije na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Pod naslovom "Karta više za Cinema City", list piše da je novosadski festival privukao veliki broj ljubitelja filma.

KURIR - Pod naslovom "Marko Jarić zida gradić", o tome da srpski košarkaš Marko Jarić i njegova supruga, manekenka Adriana Lima grade kompleks zgrada u centru Beograda. O Milošu Đukanoviću iz Obrenovca koji je imao problema da zbog nesvakidašnjeg imena upiše svog sina u matične knjige rođenih jer "Matičari nisu dali da se detetu da ime Obilić!".

POLITIKA - "Nacionalni saveti - novi partneri vlasti", o izborima za nacionalne savete. "Savet sumnjiči Bubala da je prećutao pravu vrednost akcija", o tome da je Milan Beko osumnjičen da je organizovao kriminalnu grupu koja je omogućila otkup akcija Luke Beograd za 800 dinara. "Cene ne podiže samo evro", o kursu i inflaciji.

PRES - "Nepristojni srpski bogataši misle samo na sebe", naslov je izlaganja predsednika Srbije Borisa Tadića sa jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima medija. "Možemo do četvrtfinala", o srpskim fudbalerima. O sudaru u centru Beograda pod naslovom "Horor u Beogradu".

PRIVREDNI PREGLED - "Sve je bilo u skladu sa zakonom", o opuženima za malverazicije u projai Luke Beograd. "Za most preko Ade ciganlije jos 60 miliona evra", piše list.

Pogledajte još