Dodeljeni ugovori o pomoći EU medijima i civilnom sektoru

BEOGRAD, 18. juna 2010. (Beta) - Organizacijama civilnog društva i medijima u Beogradu su danas dodeljeni ugovori o 5,3 miliona evra bespovratne pomoći Evropske unije (EU).

Pomoć EU je u okviru projekata "Jačanje dijaloga organizacija civilnog društva Srbije i EU" i "Podrška medijima u oblasti evropskih integracija", a evropsku pomoć su dobile 32 organizacije civilnog društva (OCD) i 25 medijskih organizacija.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da su "civilni sektor i mediji ključni akteri demokratskog procesa u svakom društvu" i da "građani Srbije u načelu podržavaju evropske integracije. Danas 67 odsto građana podržava taj proces, ali samo tri odsto tvrdi da je dobro upoznato sa EU i izazovima EU".

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević ocenila je da je važno da se dodela ugovora dešava danas, kao i da su povezani ugovori za medije i organizacije civilnog društva.

Dodeljivanje ugovora "dolazi posle još jednog važnog koraka Srbije u procesu približvanja EU", rekla je Delević i podsetila na odluku Saveta ministara EU o početku ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.