Udruženje novinara Vojvodine traži proveru navoda UNS-a

BEOGRAD, 21. juna 2010. (Beta) - Udruženje novinara Vojvodine zatražilo je u ponedeljak od predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova proveru navoda dokumenta koje je javnosti plasiralo Udruženje novinara Srbije o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i otvaranje arhiva bezbednosnih službi.

"Mi vas kao strukovna organizacija molimo da otvorite sve arhive bezbednosnih službi i izvestite javnost šta je sve u njima zabeleženo o slučaju Ćuruvija, kao i o slučajevima ostalih ubijenih novinara. Posle decenije od ubistva Slavka Ćuruvije, ne mogu stajati tvrdnje da bilo ko ćuti u interesu istrage", navedeno je u pismu Borisu Tadiću i Ivici Dačiću.

Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović prezentovala je u petak dokument na engleskom jeziku koji je, kako je navela, dobila od jedne strane ambasade u kome su pripadnici zemunskog klana Mile Luković i Miloš Simović označeni kao ubice novinara Slavka Ćuruvije.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. u centru Beograda. Njegove ubice još nisu otkrivene. Služba državne bezbednosti pratila ga je danonoćno neposredno do ubistva.

Pogledajte još