PET SAVETA HOLIVUDSKIH FRIZERA: Rešite se ispucalih krajeva zauvek

Kao što je krov kuće sačinjen od crepova, tako je i kosa sačinjena od vlasi.Jedan oštećen crep oslabiće celu konstrukciju krova, baš kao i u slučaju ispucalih krajeva dlake i ostatka kose.

Dlaka je izgrađena od proteina pod nazivom keratin, a kako biste sačuvali zdrav i sjajan izgled vaše kose, morate joj pružiti negu koja joj je neophodna.

Proizvodi za zaštitu od toplote

Korišćenjem proizvoda koji štite od termičkih uticaja možete i te kako ublažiti moguća oštećenja kose, ali i odložiti planirano šišanje i za do nekoliko nedelja.

Ne ignorišite ih

S vremenom krajevi vaših vlasi sve više pucaju, pa ćete ignorisanjem dovesti do oštećenja većih srazmera na koje vaš frizer može uticati jedino šišanjem, tvrdi frizer poznatih i Neksusov ambasador Lejsi Redvej. Redovnim posetama frizeru (na svakih šest do osam nedelja) zasigurno ćete sebi obezbediti zdrave krajeve, kao i jaku kosu.

Brinetama je najgore

Rascvetali krajevi najviše su primetni kod osoba sa tamnom bojom kose, zato što na mestu gde se “pucanje” vlasi desi ostaje obeleženo belom tačkicom i tako postaje uočljivo na kosi, tvrdi Šuler.

Prava istina o kozmetičkim proizvodima

Proizvodi koji sprečavaju cvetanje kose i oporavljaju ispucale krajeve deluju samo trenutno. Koristeći ove preparate ne možete zauvek rešiti problem oštećene kose.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.