VATERPOLISTI SRBIJE POBEDILI NEMAČKU NA SVETSKOM KUPU: Bronzana medalja za „Delfine“ i Dejana Savića!

Vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Svetskom kupu u Berlinu, pošto su u borbi za treće mesto savladali domaćina Nemačku sa 15:9 (6:2, 3:2, 3:2, 3:3).

Dejan Savić uvrstio je još jedno odličje u gomilu onih koje je "uzimao" od kada je selektor "delfina".

Sava Ranđelović je odlično otvorio susret pogotkom u prvom napadu, a prethodno je Strahinja Rašović bio brži od "pancera" u uplivavanju.

Nakon toga usledilo je još jedno vođstvo srpskih vaterpolista, ali i dva izjednačenja Nemačke, a u međuvremenu je Rističević uspeo da odbrani peterac Štancu, posle čega je opao moral domaćima.

Vico i Subotić su imali sjajnu saradnju u poslednjih nekoliko desetina sekundi pred odlazak na poluvreme, a to je rezultovalo sa 9:4 nakon 16 minuta plivanja i borbe.

U jednom trenutku, malo je opao intenzitet "delfina", pa su Nemci uspeli da naprave "-4", ali su ubrzo Subotić i Rašović vratili stvari na svoje mesto sa četiri boda razlike - 12:6.

Tim rezultatom se ušlo u završnu četvrtinu, a Savić je vešto koristio sve tajm-aute kako bi što bolje psihički pripremio momke za finalne trenutke.

Svako ko se "dokopao" lopte u reprezentaciji Srbije, imao je ideju kako da pogodi mrežu protivnika. Sjajno su se snalazili iz svih pozicija, održavali prednost i na kraju sasvim zasluženo slavili sa 15:9.

Nova medalja za Dejana Savića i "Delfine"!

Autor: Nadlanu.com/B.M.
Foto: Sport Klub – YouTube/Printscreen

Pogledajte još