Za utorak, 22. jun 2010.

BEOGRAD, 22. juna 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama današnjih izdanja bave se i dalje Svetskim prvenstvom u fudbalu, ali i raznim političkim i društvenim temama.

BLIC - U intervjuu za list ambasador Velike Britanije u Beogradu Stiven Vordsvort kaže: "Sukob sa EU oko Kosova nije u interesu Srbije". List upozorava da teške saobraćajne nesreće u Srbiji pozivaju na oprez: "Crne tačke na putu za more".

VEČERNJE NOVOSTI - Pismo državne sekretarke SAD Hilari Klinton izazvalo oštre reakcije u RS, a premijer Milorad Dodik odgovara: "Vlada BiH ne postoji". Ranjenom pripadniku kriminalnog zemunskog klana u Zagrebu pogoršano stanje: "Sretko Kalinić kritično". Fudbaler Dejan Stanković iz Južne Afrike poručuje: "Pobeda je zapovest".

DANAS - Premijer i ministri odgovorili na 19 od ukupno 37 poslaničkih pitanja: "Vlada ignoriše narodne poslanike". Svršeni osnovci juče polagali kvalifikacioni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika: "Zadaci laki, akcente naučili napamet". Fudbaleri Dejan Stanković i Miloš Krasić uveravaju da je reprezentacija Srbije spremna za duel sa Australijom: "Svaka utakmica je meč generacije".

POLITIKA - "Smrt trudnica najvažniji deo izveštaja o novom gripu", o dokumentu radne grupe govori epidemiolog Predrag Kon. "Kosovo po evropskom konsenzusu", dnevnik prenosi govor ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića na zasedanju Stalnog saveta OEBS-a u Beču. Muftija Muharem "Zukorlić ne odustaje od sto miliona evra zbog fotomontaže" u Blicu, piše list.

tmo/dar

Pogledajte još