Reke se polakno povlače

BEOGRAD, 24. juna 2010. (Beta) - Na teritoriji Srbije i dalje su hektari oranica i njiva pod vodom, a na nekim mestima ugrožena su domaćinstva, saopštio je u četvrtak Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

U opštini Obrenovac reka Peštan je poplavila oko 150 hektara oranica i ugrozila oko 100 domaćinstava u mestima Pojane, Konatice i Draževac, a pripadnici Sektora su na terenu. Na teritoriji Valjeva, od noćas reka Ub i ostale reke u ovom kraju beleže pad vodostaja.

Reka Jadar je od noćas u svom koritu i kod Loznice je nivo vode opao za jedan metar. U mestu Jalovo, sedam domaćinstava koja se nalaze u najnižem delu je pod vodom zbog izlivanja Jadra u jednom delu toka, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su tri osobe.

Nivo vodostaja reka na teritoriji Šapca ima tendenciju opadanja. Porast vodostaja se beleži samo na reci Savi, ali je u nivou redovne odbrane od poplava. Na teritoriji Novog Sada i dalje se obavlja ispumpavanje vode u Sremskoj Kamenici na lokaciji kod pravoslavne crkve i u Novom Sadu, u Prešernovoj ulici.

Pogledajte još