Francuski reprezentativci stigli kući

PARIZ, 24. juna 2010. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Francuske doputovala je danas kući posle razočaravajućeg nastupa na Svetskom prvenstvu, koji je javnost okarakterisala kao "državni skandal".

Avion sa reprezentativcima i stručnim štabom sleteo je na mali aerodrom Burže, nedaleko od Pariza. Fudbaleri su se iskrcali uz jako policijsko obezbeđenje, koje je sprečilo navijače i novinare da kontaktiraju igrače.

"Trikolori" su takmičenje na Svetskom prvenstvu završili posle prve faze, osvojili su samo jedan bod i postigli jedan gol. Pored slabe igre, Francuska je imala problema i sa disciplinom. Selektor Remon Domenek je posle sukoba izbacio iz reprezentacije napadača Nikolu Anelku, zbog čega su ostali igrači, na jedan dan, obustavili treninge.

Takođe, odlazeći selektor Domenek nije želeo da se rukuje sa kolegom iz Južne Afrike posle poslednje utakmice na šampionatu u ponedeljak, na kojoj je domaćin turnira pobedio sa 2:1.

Bivši kapiten Francuske Tijeri Anri, koji je igrao samo 52 minuta na Mundijalu u Južnoj Africi, je po izlasku iz aviona ušao u automobil koji je po njega poslao predsednik Nikola Sarkozi.

Pogledajte još