Borićemo se za pobedu nove nacionalne politike

BEOGRAD, 26. juna 2010. (Beta) - Demokratska stranka Srbije (DŠ) će se boriti za pobedu nove nacionalne politike i ponovno ostvarivanje nacionalnog jedinstva u Srbiji, izjavio je u subotu lider te stranke Vojislav Koštunica.

"Da sadašnja vlast u Srbiji ne valja to dobro vide i svakodnevno osećaju sami građani. Šta nam onda, osim zahteva za raspisivanje izbora, valja činiti i kako zemlju izvući iz krize u koju sve dublje tone? Jedini način je da se na načelima nove i realne nacionalne politike ponovo uspostavi nacionalno jedinstvo u državi", rekao je Koštunica obraćajući se Savetu omladine DŠ.

On je istakao da ključni problem Srbije nije kriza već to što ima vlast koja je pre dve godine "nastala na obmani građana i sve do danas umnožava svoja lažna obećanja". "Broj nezaposlenih raste, prosecne plate su za jednu četvrtinu manje, desetine hiljada preduzeća je u blokadi, a po kriterijumima zvanične statistike preko 700 hiljada ljudi živi ispod apsolutne granice siromaštva", naveo je Koštunica.

Sadašnja vlast je, kako je naveo Koštunica, pristala na Euleks koji pravi institucije lažne države Kosovo i na sporazum o granici između Srbije i Kosova i da sada, kao odgovor na takvu "po zemlju pogubnu politiku" iz EU stižu poruke da treba zastati sa proširivanjem i prijemom novih članica.

Pogledajte još