MARINA TUCAKOVIĆ O ŽIVOTNOJ BORBI: Ne želim da mi bolest bude inspiracija za pisanje

Posle više od pola godine borbe sa karcinomom, čuvena autorka mnogobrojnih muzičkih hitova uspela je da se oporavi i vrati svojim poslovnim obavezama koje su joj mnogo nedostajale.

Tekstopisac Marina Tucaković (65) prebrodila je težak period tokom kojeg se borila sa karcinomom dojke i pluća, a posle nekoliko meseci pauze, spremna je da se vrati svom poslu. Rad i druženje sa kolegama sa muzičke scene izuzetno su joj nedostajali, zbog čega je jedva čekala da ponovo čuje taktove melodija koje će joj dati inspiraciju za nove hitove.

- Osećam se dobro, a da li sam se oporavila, to ćemo videti uskoro, kada budem dobila rezultate. Spremna sam za posao, to je važno. Čini mi se da imam snage i volje više nego ikada. Već sam imala sastanak s Jelenom Karleušom, na čijem ću novom albumu da radim. Veoma se radujem toj saradnji, isto kao i pisanju za Milicu Pavlović, Editu Aradinović, Anastasiju Ražnatović, a trebalo bi i za Cecu da radim u skorije vreme, dogovaramo se o tome - počinje raspoložena Marina.

Inače, ona je početkom februara ove godine primljena na Institut za onkologiju u veoma lošem stanju, a lekari su uradili kompletnu dijagnostiku. Ustanovljeno je da boluje od kancera na dojci, sa metastazom na plućima, pa je zbog toga morala što pre da otpočne sa lečenjem. Nekoliko dana je provela u Nemačkoj, gde je primila specijalnu terapiju, nakon čega se vratila u Beograd i nastavila lečenje.

Neko drugi na njenom mestu bi možda nedaće kroz koje je prošla pretočio u stihove za nove pesme, ali ona o tome ne razmišlja. Teški dani su iza nje i ne želi čak ni da ih se priseća.

- Iza mene je jedan ružan period. Svako ko je prošao ili prolazi kroz to, razume o čemu pričam. Ne želim ni da se sećam tih dana, a kamoli da pričam o tome ili da mi bolest bude inspiracija za pisanje. Taman posla. Mislim da niko normalan to ne bi uradio, tako ja razmišljam - ubeđena je Marina, koja se uglavnom nije oglašavala tokom borbe sa opakom bolešću, ali su ljudi iz njenog bliskog okruženja povremeno objavljivali novosti o njenom zdravstvenom stanju.

- Putovala sam celo leto. Bila sam i na moru i na planini. Uspela sam da se odmorim i pripremim za obaveze koje me očekuju. Ta putovanja su mi mnogo pomogla - zaključuje Marina.

Izvor: Glossy
Foto: marina.tucakovic/Instagram

Pogledajte još