Svi raspoloživi potencijali za približavanje EU

NOVI SAD, 28. juna 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedeljak u Novom Sadu da je potrebno angažovati sve državne i nacionalne potencijale kako bi se ostvarila velika dela, a najveće od njih je da Srbija konačno bude uvršćena u familiju zemalja Evropske unije.

Tadić je na proslavi slave Srpskog pokreta obnove Vidovdana rekao da je uveren da će zajednički dugogodišnji rad, koji se često odvijao u teškim vremenima i pod velikim iskušenjima i rizicima, na kraju biti uspešno završen i da će Srbija postati članica Evropske unije.

"Verujem da danas imamo demokratsko društvo, kojim možemo biti ponosni, ali možemo i dalje izgrađivati i demokratiju i nacionalne institucije, sa uverenjem da u budućnosti možemo doprineti čitavoj Evropi onim što mi imamo, našim identitetom", rekao je Tadić.

Dodao je da je želja svih da Srbija uđe u Evropu, kao i svi drugi narodi, sa svojim identitetom, a da je SPO uvek baštinio identitet srpskog naroda, ali istovremeno i poštovao identitet svakog drugog naroda koji živi na prostoru nekada Jugoslavije, a danas Srbije.

Pogledajte još