Za sredu, 30. jun 2010.

BEOGRAD, 30. juna 2010. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o navodnim pripremama za atentat na lidera SNS Tomislava Nikolića i o sahrani ubijene osmogodišnje devojčice iz Ledinaca kod Novog Sada.

ALO - Pod naslovom "Uplatio letovanje pre 1/4 finala", list piše da je fudbalski reprezentativac Nenad Milijaš rezervisao odmor u Grčkoj za 29. jun, još pre početka Mondijala.

BLIC - O navodnim pripremama za atentat na Tomislava Nikolića "Šešeljev scenario za ubistvo Nikolića". Sa sahrane osmogodišnje devojčice "Na sahrani devojčice plakali i sveštenici". Iz skupštine Srbije "Uvode policijsku državu na mala vrata".

VEČERNJE NOVOSTI - O ubici osmogodišnje Marije Jovanović u tekstu "Monstrum kao prvi komšija". O najavi atentata na lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, u tekstu "Tadić mi nudi zaštitu". List se bavi dugovanjima srpske privrede pod naslovom "Rate do guše".

DANAS - O primanjima zastupnika državnog kapitala "Velike plate u propalim srpskim preduzećima". O sporazumu Srbije i Hrvatske "Za mafijaše nema sigurne kuće". Izjava ministra zaštite životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića "Neću biti protivkandidat Bojanu Pajtiću".

KURIR - Naslovnu stranu list je posvetio sahrani devojčice koja je ubijena u Ledincima kod Novog Sada, uz fotografije i naslov "Zbogom anđele". List piše i o stanju u sportskom klubu Crvena zvezda, pod naslovom "Stečaj u najavi raspada se KK Crvena zvezda".

POLITIKA - List objavljuje intervju sa liderom SNS Tomislavom Nikolićem "Moguće je da je Šešelj naručilac atentata". List piše o tome da Miloš "Simović zna političku pozadinu ubistva Đinđića". Istraživanje koje pokazuje da su "Građani Srbije potrošili u inostranstvu 650 miliona evra".

PREŠ - O navodnim pripremama za atentat na Tomislava Nikolića "Simović odrukao Šešelja". List objavljuje intervju sa vlasnikom "Agrokora" Ivicom Todorićem "Srbija mnogo bolja za ulaganje od Hrvatske".

PRIVREDNI PREGLED - List prenosi izjavu odlazećeg guvernera Narodne banke Srbije Radovana Jelašića o tome da Srbija prelazi na model privrednog rasta koji je baziran na povećanju izvoza, u tekstu "Jelašić: Rast veći od 1,5 odsto". O poseti premijera Mirka Cvetkovića i ministarke telekomunikacija Jasne Matić Južnoj Koreji "Pravi trenutak za dolazak na srpsko tržište".

Pogledajte još