Ponedeljak, 5. jula 2010. godine

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o kriminalu i o domaćim političkim temama.

ALO - O iskustvu selektora Gane Milovana Rajevca koji kaže da ga je zbog poraza na Mondijalu tešio jedan od najvećih boraca za ljudska prava Nelson Mandela, pod naslovom "Ne tuguj Milovane, bićeš prvak sveta u Brazilu 2014!".

BLIC - "Iskazi 'Zemunaca' otkrivaju pozadinu ubistva Đinđića", najava je izjave tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića. "Laserom spasav vid bebama", najava je teksta o lečenje očnih bolesti u Novom sadu.

VEČERNJE NOVOSTI - "Zajme dinar umesto evra!", o porastu bankarskih kredita u domaćoj valuti. List piše o posledicama hapšenja lekara sa Instituta za onkolgiju "Doze pune straha i panike".

DANAS - "Ko je ubio Ćuruviju", najveći je naslov kojim je najavljen autorski tekst lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. "Bez zalaženja na politički teren", tekst je o početku rasprave o zahtevu za izručenje Ejupa Ganića Srbiji.

KURIR - List piše da je jedan od saradnika osumnjičenog za organizovanje trgovine drogom pristao da sarađuje sa specijalnim tužiocem: "Zaštićeni svedok protiv Šarića".

POLITIKA - "Soliranje ministra Dinkića", veliki je naslov o privrednoj temi u Srbiji. "Šta je ubilo doktora Mesuda Džekovića", tekst je o napadu u Kosovskoj Mitrovici.

PREŠ - "Farma uređuje Srbiju!", najveći je naslov o intervjuu generalnog direktora Radio-televizije Srbije Aleksandra Tijanića Prešu. O korupcionaškoj aferi u Institutu za onkologiju list piše o novcu koji su zloupotrebama zaradili direktor te ustanove Nenad Borojević i ostali osumnjičenii: "Borojević sa saučesnicima uzeo deset miliona evra!.

PRIVREDNI PREGLED - "Srbija izašla iz recesije", prenosi list izjavu direktora Republičkog zavoda za statistiku Dragana Vukmirovića. O planovima za izgradnju hidroelektrana na Ibru "Više struje, manje poplava.

Pogledajte još