Apelacioni sud o odbacivanju optužnice protiv navijača

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Apelacioni sud u Beogradu počeo je u ponedeljak razmatranje žalbe tužilaštva na odbacivanje optužnice protiv šestorice navijača "Partizana" osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti novinarke TV B92 Brankice Stanković.

Na javnom početku razmatranja žalbe, predsednica sudskog veća Zlata Mihajlović najavila je da će sud odluku o žalbi Prvog osnovnog tužilaštva doneti narednih dana.

Početku razmatranja žalbe prisustvovao je okrivljeni Nemanja Bogdanović, koji je poručio da "nije imao nameru nikome da preti, da mu je žao ako je bilo koga uvredio i što je sve tako ispalo".

Branilac Zora Dobričanin-Ikodinović ukazala je da njen klijent nema nikav prethodni dosije i sudskom veću poručila da ne bi bila u njihovoj koži, pošto su u ovom postupku, prema njenoj oceni, izloženi velikom pritisku predstavnika vlasti.

Prvi osnovni sud je 22. aprila odbacio optužnicu i oslobodio navijače optužbe za ugrožavanje sigurnosti Brankice Stanković na utakmici Partizan-Šahtjor, 16. decembra 2009. godine. Po oceni sudije Jelene Milinović, u delu koja se navijačima stavlja na teret nema elemenata krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, već je reč o uvredi na javnom skupu za šta se postupak vodi po privatnoj tužbi. Shodno tom rešenju Prvog osnovnog suda, pritvor optuženima je ukinut.

Pogledajte još