Šesti etno-festival Vojvodine

NOVI SAD, 20. avgust 2007. (FoNet) - Šesti Etno festival hrane i muzike Vojvodine u organizaciji Američke fondacije za razvoj (ADF) održaće se u subotu 25. avgusta na novosadskom Štrandu.

Ove godine će Festival, čiji je moto "bogatstvo različitosti", okupiti 2.000 učesnika iz više od 40 opština, koji će izlagati na preko 100 etno-štandova, a predstaviće se i 30 kulturno-umetničkih društava.

Prezentujući lokalne festivale, proizvode i druge turističke ponude, Etno festival hrane i muzike Vojvodine nastoji da doprinese razvoju turizma kao i opštem ekonomskom razvoju Vojvođanskih opština.

Ovaj jedinstveni „festival festivala" proslavlja bogato kulturno nasleđe i etničku raznolikost regiona, prikazujući tradicionalna jela, muziku, plesove i rukotvorine iz regiona, kao i cele Srbije. Festival godišnje privuče oko 25.000 posetilaca.  

Prijatelji ovog Festivala će u subotu na dan Festivala, od 10 do 20 časova, imati priliku da biraju jela tradicionalne kuhinje - kotlić, riblju čorbu, gulaš, perkelt, žablje batake, paprikaš od puževa, štrudlu s makom i razne druge đakonije.

Pogledajte još