TVRDI DA NIJE NIČIJA KOPIJA! Lav Pajkić: Uzor mi je Minimaks

Pregled društvenih tema nedelje, kroz ankete, video-klipove, aktuelne goste, a ponekad i skrivenu kameru pratimo nedeljom u emisiji "Kontravizija", autora i voditelja Lava Pajkića.

- Želimo da pokažemo objektivnu sliku određenih stvari koje su ključne za razvoj svakog društva i maksimalno se trudimo da uvek stavimo akcenat na tu ideju - kaže Lav.

Kako je izuzetno mlad ušao u "zanat", različite lekcije iz medija učio je na teži način:

- Nisam imao dragoceno iskustvo koje mnoge starije kolege poseduju, ali smatram da je prednost kada najteže lekcije prođete u mladosti. Mnogo su mi pomogle edukacije i vežbe koje sam pre toga pohađao, pre svega ona u Los Anđelesu, gde sam imao priliku da učim od najvećih imena u ovoj profesiji, kada je u pitanju filmska i TV produkcija.

Ima li ekipa vaše emisije uzore u televizijskom novinarstvu?

- Imamo ih mnogo. Izuzetno nam je smešno kada ostrašćeni kritičari naše emisije kažu da smo kopija "24 minuta" i sličnih emisija, kao da su oni izmislili taj format. Svako ko je malo informisan o TV sadržajima zna da je lejt-najt (kasnovečernja) forma zastupljena svuda, a posebno u SAD. Prema tome, naši uzori iz inostranstva su Stiven Kolber, Džon Stjuart i Konan O' Brajan, a domaći uzor bi nam bila nekadašnja emisija "Minimaksovizija" i njen autor i voditelj, legendarni Milovan Ilić Minimaks, pionir ove forme na našim prostorima.

Od koga ste najviše naučili o ovom poslu?

- Televizija Pink je zaista sjajna i kolege su bile više nego raspoložene da mi pomognu i daju savete. Onaj koji mi je najviše služio je taj da ništa ne može zameniti upornost i istrajnost. Kada smo počeli bili smo na meti mnogih protivnika koji su se koristili najprljavijim taktikama, od direktnih uvreda, do difamiranja i vređanja moje porodice, kolega i mene.

Čemu težite?

- Smatram da idemo u dobrom pravcu. Težimo tome da budemo najbolji format ovog karaktera na našim prostorima, kako po gledanosti, tako i po sadržaju, i mislim da je to na duge staze moguće, jer smo već mnoge prevazišli.

Izvor: Novosti
Foto: TV Pink/Promo

Pogledajte još