SPRSKE KNJIŽEVNICE U ŠOKU KOMENTARISALE KIJINE REČI! Kristina Kockar samouverena: Ući ću u čitanke!

- Nekada se čitala Desanka, a sada se čita Kija Kockar. To je stvarnost. Ući ću u čitanke! Ne možda ovom knjigom, ali verujem nekom narednom - rekla je Kristina Kija Kockar u jednom intervjuu.

Na pitanje o nekadašnjoj stjuardesi koja je postala pevačica i književnica, a onda sebi dala za pravo da se poredi sa Desankom Maksimović, Isidora Bjelica kaže:

- Zaista ništa ne znam o toj devojci. Ja već deset godina vozim automobil na lizing. Ona me ne zanima da bih je previše komentarisala - rekla je u svom fazonu Bjelica, dok je Vesna Dedić rekla:

- Glupo je porediti Desanku Maksimović sa bilo kojim drugim piscem, a vreme će dokazati kvalitet.Daću svoj sud tek kada budem pročitala!

Jelena Bačić Alimpić, nekadašnja voditeljka TV „Pink“ i jedna od najtiražnijih srpskih spisateljica, kaže da je šokirana izjavom pobednice „Zadruge“.

- Držim se one stare da je bitnije ko kaže nego šta kaže, pa je tako i slučaj sa njenom izjavom. Iskrena da budem, ne znam ko je individua, ali ja se posle osam knjiga koje sam napisala i zvanja profesora književnosti ne bih usudila da izgovorim to što je ona rekla. Desanka Maksimović nikada neće biti prošlost - rekla je Jelena.

Ljiljana Habjanović Đurović, čija je knjiga „So zemlji“ bila jedna od najprodavanijih na ovogodišnjem Sajmu knjiga, kratko je rekla:

- Molim vas, ja stvarno ne mogu da komentarišem takve stvari. Možemo da pričamo o mojim knjigama, ali o tome zaista ne bih. Ne mogu... - rekla je Ljiljana, dok je sa njom saglasna i Mirjana Bobić Mojsilović.

- Meni je to stvarno bez komentara - rekla je kratko ona sa osmehom.

Ukoliko se uzmemo u obzir da je srpska pesnikinja Desanka Maksimović bila profesorka književnosti, članica Srpske akademije nauka i umetnosti, te da je objavila oko 50 knjiga poezije, pesama i proze za decu i omladinu, da je dobila veliki broj književnih nagrada, a među njima i Vukovu, Njegoševu, nagradu AVNOJ-a, Sedmojulsku, Zmajevu i mnoge druge nagrade, Kiji samo ostaje da se upozna sa Desankinom biografijom, ako već nije stigla da pročita njene knjige, piše "Alo!".

Izvor: Alo!
Foto: TV Pink/Promo

Pogledajte još