Za ponedeljak, 12. jul 2010.

BEOGRAD, 12. jula 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama danas najviše pišu o obeležavanju 15. godišnjice genocida u Srebrenici, kriminalu i pobedi Srbije nad Hrvatskom u četvrtfinalu Dejvis kupa.

ALO - "Sprečen atentat na Tadića u Srebrenici?!", list navodi da je predsednik Srbije Boris Tadić bio meta mogućeg napada na obeležavanju 15. godišnjice genocida u tom gradu. O premeštanju Milorada Ulemeka Legije i Radomira Markovića iz beogradskog Centralnog zatvora u Zabelu u Požarevcu "Legiju selilo 300 komandosa".

BLIC - U jeku turističke sezone list preporučuje "Kako najbrže i najbezbednije do Crne Gore". Predsednik Srbije Boris Tadić na komemoraciji u Potočarima: "Nikad nećemo odustati od hapšenja Mladića". O pobedi Srbije nad Hrvatskom u četvrtfinalu Dejvis kupa u tekstu "Đoković: Osvojićemo Dejvis kup".

VEČERNJE NOVOSTI - O tajnom prebacivanju najopasnijih srpskih zatvorenika u specijalni zatvor u Zabeli pod naslovom "Legija otvorio Alkatraz". O pobedi Srbije nad Hrvatskom u četvrtfinalu Dejvis kupa u tekstu "Novak oduvao Hrvate".

DANAS - Za list govori premijer Turske Redžep Tajip Erdogan: "Turska i SAD su bliski partneri na Balkanu". O komemoraciji u Srebrenici pod naslovom "Srbija neće odustati od potrage za Mladićem". Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović upozorava "Bajram Redžepi zvecka oružjem".

KURIR - "Kako je Legija preseljen u Alkatraz", o premeštanju Milorada Ulemeka Legije i Radomira Markovića u specijalni zatvor u Požarevcu. O trijumfu srpskog tenisera Novaka Đokovića u meču protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića u Splitu "Nole potopio Hrvate!".

POLITIKA - O 15. godišnici genocida u Srebrenici u tekstu "Srebrenica simbol stradanja". Analitičari o Vojislavu Šešelju pod naslovom "Od srpskog mučenika do monstruma iz Haga". O restoranu na vrhu Avalskog tornja u tekstu "Restoran nad Šumadijom nije na vidiku".

PREŠ - O prebacivanju dvojice opasnih srpskih zatvorenika Milorada Ulemeka Legije i Radomira Markovića u specijalni zatvor, u tekstu "Legija i Marković u Zabeli, žandarmi blokirali ceo zatvor".

PRIVREDNI PREGLED - List piše da opada interesovanje za kupovinu državnih hartija od vrednosti, pod naslovom "Dinar neprivlačan investitorima". O konkursu Evropske unije za dodelu bespovratne pomoći "Iz IPA fondova 10,8 miliona evra".

Pogledajte još