PREPORUKA NEDELJE: Sanja Lovčević - serija, film, restoran, knjiga, ličnost

Pre nešto više od mesec dana Beograđanka Sanja Lovčević izabrana je za novu Miss Srbije. Ova dvadesetčetvorogodišnja studentkinja završne godine Stomatološkog fakulteta najpre je ponela titulu Miss Beograda, a nakon uspešnih priprema u Porto Karasu izgledom i harizmom opčinila je žiri i okitila se i lentom najlepše Srpkinje.

Skromna, ljupka i šarmantna Sanja obožava da putuje, a najlepše uspomene nosi iz jedne novogodišnje posete Parizu. Zvanično najlepša devojka Srbije veliki je ljubitelj životinja i ponosna vlasnica dva psa.

Tokom pauza između predavanja i obaveznih vežbi na fakultetu, Sanja voli da se opusti u nesvakidašnjem ambijentu i ukusnim delicijama restorana "Villa Maska", dok u retkim trenucima dokolice uživa čitajući štiva najuticajnijeg svetskog pisca današnjice - Paula Koelja.

Nova Miss Srbije ljubiteljka je španske kinematografije i ne krije da ju je serija "Uvod u anatomiju" na svojevrstan način usmerila da kao životni poziv izabere stomatologiju, te ističe da se divi damama koje su se u prošlosti bavile medicinom.

Foto: Promo

SERIJA

- Kad god imam vremena volim da se opustim i uživam uz neku dobru TV seriju. Meni omiljena serija svih vremena jeste lekarska saga "Uvod u anatomiju". Zapravo, redovno je gledajući zavolela sam sve što je u vezi sa medicinom. Jako mi je zanimljivo što se u seriji obrađuju ozbiljni medicinski slučajevi sa jedne strane i zanimljivi privatni životi likova, sa druge strane, što priči daje određenu dozu intrige i tera nas da nestrpljivo čekamo sledeću epizodu. Pored ove, za mene kultne serije, preporučila bih i neke danas popularne, a zaista dobre kao što su "Igra prestola" i "Čudnije stvari".

abc.go.com/shows/greys-anatomy

Foto: Promo

FILM

- Volela bih da mogu da vam preporučim neki ljubavni i romantični film za devojke, ali realnost je drugačija jer sam veliki ljubitelj trilera i misterije. Trenutno su mi omiljena ostvarenja španske kinematografije i posebno bih izdvojila dva filma - "Contratiempo" i "El Cuerpo". Definitivno, to su najbolji filmovi koje sam u poslednje vreme odgledala!

www.imdb.com

Foto: Promo

RESTORAN

- Iako više volim da obedujem kod kuće i da sama spremam hranu, restoran koji bih izdvojila je "Villa Maska". Ovaj bar-restoran koji se nalazi u blizini Stomatološkog fakulteta koji pohađam, nudi odličan izbor ukusnih jela, a pored toga, u sjajnom ambijentu osećam se kao kod svoje kuće.

www.vilamaska.com

Foto: Promo

KNJIGA

- Obožavam knjige Paula Koelja, a ona koju bih izdvojila, od mnogih koje sam pročitala, jeste "Alhemičar". Priča prati mladog pastira Santjaga koji odlazi na drugi kraj sveta kako bi pronašao zakopano blago. Na tom putu nailazi na mnoge prepreke, a priča dobija dublji smisao i od jednostavne potrage za blagom pretvara se u potragu za unutrašnjim bogatsvom koje svi nosimo u sebi. Vrlo inspirativno delo poznatog brazilskog pisca koje bih svakome preporučila da pročita!

www.laguna.rs

Foto: sr.wikipedia.org

LIČNOST

- Istorijska ličnost koju bih izdvojila je Nadežda Petrović. Čuvena srpska slikarka, meni posebno zanimljiva zbog posvećenosti humanitarnom radu i učešća u Prvom balkanskom ratu, gde je dobrovoljno bila angažovana kao bolničarka. Pored naše Nadežde, inspirativan mi je i životni put čuvene Florens Najtingejl, prve moderne bolničarke u istoriji, i žene koja je osnovala službu medicinskih sestara. Da vas moj izbor ne bi začudio i iznendio, moram da naglasim da sam pre upisa studija stomatologije završila Medicnisku školu - smer pedijatrijska sestra!

nadezdapetrovic.rs

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Nikola Spasić

Pogledajte još