Za utorak, 13. jul 2010. godine

BEOGRAD, 13. jula 2010. (Beta) - Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama danas najviše pišu o poseti turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i tekućim političkim temama.

BLIC - O turištičkoj agenciji Konte čiji je vlasnik Želimir Šimpraga uhapšen posle vesti da ta agencija nije ostvarila aranžmane koje su putnici uredno uplatili, u tekstu "Niko nas ne štiti od prevara turističkih agencija". O završetku festivala Egzit pod naslovom "Savršeni finiš uz Faith No More". O problemima visokog obrazovanja u tekstu "Oko 95 odsto kadra pogrešno se školuje".

VEČERNJE NOVOSTI - List piše da je pripremljen nov nacrt statističkih jedinica Srbije, pod naslovom "Nova mapa pet regiona". O godišnjici stradanja u Bratuncu "Sami oplakuju svoje žrtve". "Uhapšen gazda agencije Konte".

DANAS - O poseti turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji u tekstu "Sandžak most saradnje". O proizvodnji vakcina protiv gripa u Srbiji pod naslovom "Domaća vakcina protiv gripa tek 2011". Povodom 15 godina masakra nad Muslimanima 1993. u tekstu "Pravda za žrtve iz Srebrenice".

KURIR - "Legija se oprostio od civilne odeće", piše list, o zatvorskom životu Milorada Ulemeka Legije koji zbog organizovanja atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića i više ubistava i pljački izdržava kaznu zatvora od 40 godina.

POLITIKA - O poseti turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji u tekstu "Novi period za Balkan". O sveobuhvatnoj reformi propisa pod naslovom "Učinak SRP-a: od 250 sasečeno samo 10 propisa". Bivši američki diplomata i regionalni predstavnik UN za sever Kosova Džerard Galuči optužuje: "Vašington podstiče nasilje na severu Kosova". Pod naslovom "Ne popuštaju ni Čiplić ni Zukorlić", list piše o najavi novih izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.

PREŠ - "Uhapšen vlasnik agencije Konte", o epilogu afere povodom tužbe 62 turista koji nisu otputovali na letovanja iako su uplatili aranžmane. List piše da je vozač predsednika Srbije izazvao saobraćajni udes i oštetio skupoceni automobil: "Tadićev vozač razbio 'mečku' od 620.000 E".

PRIVREDNI PREGLED - "Turci grade puteve u Srbiji", o sporazumu o izgradnji atoputeva koji je sa predstavnicima Turske potpisala ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović. List piše da opštinske vlasti podržavaju najavu vraćanja imovine lokalnim samoupravama "Šansa za veći prihod i brži razvoj opština".

Pogledajte još