Za sredu, 14. jul 2010.

BEOGRAD, 14. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o produženju roka za konstituisanje nacionalnog saveta Bošnjaka, odluci Vrhovnog suda Grčke da ne izruči Srbiji Simeona Vilovskog i kreditima.

ALO - Pod naslovom "Prskaju komarce, tamane ljude", list prenosi izjavu profesora Željka Tomanovića o tome da se u Beogradu za zaprašivanje tih insekata koriste hemikalije koje su opasne za ljudsko zdravlje.

BLIC - "Srpski princ neće da se izvinjava crnogorskom", o sporu naslednika dinastija Karađorđević i Petrović. Pod naslovom "Deset najčešćih prevara turističkih agencija", list savetuje turiste kako da se pripreme za putovanje i obezbede u slučaju eventualne prevare organizatora aranžmana.

VEČERNJE NOVOSTI - "Uz fabriku i plac", naslov je intervjua sa ministrom zaštite životne sredine i prostornog planiranja. O situaciji u Institutu za onkologiju u Beogradu posle hapšenja čelnika te ustanove "Pedijatar umesto onkologa".

DANAS - "Slovenci tuže generala Vladu Trifunovića", piše list o odluci tužilaštva u Sloveniji. O mogućoj podeli Kosova posle odluke Međunarodnog suda pravde, kao jednoj od opcija koja se pojavila u srpskim medijima, list piše pod naslovom "Podela Kosova samo u interesu Srbije". "Srbija ima dušu i predstavlja stub regiona", kaže u autorskom tekstu francuski ambasador u Beogradu Fransoa Teral.

POLITIKA - "'Zaustavno vreme' za bošnjački nacionalni savet", o odluci Ministarstva za ljudska i manjinska prava da produži rok za konstituisanje nacionalnog saveta Bošnjaka. "Dinarski krediti potiskuju devizne", piše list o promeni navika građana kod zaduživanja u bankama u Srbiji.

PREŠ - "Grčki sud oslobodio Vilovskog", tekst o odluci Grčke da ne izruči bivšeg saradnika penzionisanog vladike Artemija, Simeona Vilovskog. "Uzimao pare od turista, vraćao stare dugove", o hapšenju vlasnika turističke agencije Konte. "Erdogana u Pazaru čuvalo 50 elitnih turskih specijalaca", piše list.

PRIVREDNI PREGLED - "Biće još poslova za Nišlije", o potpisivanjuu sporazuma o izgradnji fabrike auto-delova u tom gradu. "Izbor Šoškića će sačekati", o proceduri koja nalaže da Skupština Srbije najpre razreši kandidata za novog guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića prethodnih funkcija, pa tek onda izabere za prvog čoveka NBS.

Pogledajte još