Ivana Španović očekuje dobar rezultat

BEOGRAD, 15. jula 2010. (Beta) - Reprezentativka Srbije u atletici Ivana Španović rekla je u četvrtak da se nada da će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Barseloni postaviti novi državni rekord u skoku u dalj.

"Ovo je moja prva seniorska sezona i zaista nisam očekivala dobre rezultate. Skočila sam državni rekord, nadam se da ću u Barseloni biti na istom, odnosno još boljem nivou i skočiti novi državni rekord", rekla je svetska juniorska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović.

Prvi put u istoriji AK Vojvodina tri atletičara novosadskog kluba će učestvovati na Evropskom prvenstvu. Pored Španovićeve takmičiće se i desetobojci Mihail Dudaš i Igor Šarčević. Troje atletičara, predvođenih trenerom Goranom Obradovićem u petak ujutro putuje za Španiju.

Normu za Evropsko prvenstvo u Barseloni do danas je ispunilo 16 srpskih atletičara.

"Najbolji plasman na Evropskom prvenstvu očekujem od Ivane Španović. Ona se trenutno nalazi na osmom mestu na evropskim rang listama, ali rezultat potreban za medalju nije tako daleko i postoji velika šansa za borbu za odličje", rekao je Obradović.

"Dudaš se trenutno nalazi na 13. poziciji na evropskim rang listama. Možemo očekivati plasman između petog i šestog mesta, ali ako trka na 1.500 metara bude bila odlučujuća, siguran sam da će pružiti 300 odsto", dodao je on.

Obradović je rekao da očekuje da će Šarčević izboriti plasman među 10 najboljih desetobojaca.

"Šarčević je ispunio normu u poslednjem trenutku i nalazi se na 16. poziciii na rang listama. Nadam se da će u Barseloni skupiti dovoljno bodova za plasman među 10 najboljih desetobojaca Evrope", dodao je Obradović.

Evropsko prvenstvo u Barseloni održaće se od 26. jula do 1. avgusta.

Pogledajte još