Otvoren Ušće Coca-Cola Čarobni grad

Mališani u ušću ove zime imaju jedinstvenu priliku da budu astronauti, astronomi, inženjeri, istraživači i saznaju sve o svetlosti zvezda, blistanju pahuljica – svemu što praznike čini čarobnim.

Zimska čarolija je počela, a sinoć je uspešno otvoren još jedan ušće Coca-Cola Čarobni grad! Uz tradicionalni novogodišnji karneval Deda Mrazova i Baba Mrazica i dečji hor Kolibri vinuli smo se u zvezdano zimsko nebo, a pravu prazničnu simfoniju stvorili su orkestar Beogradska sinfonieta uz pratnju dirigenta Aleksandra Sedlara.

Svečanost u Ušću priređena je povodom početka „Ušće svečane akademije“, u kojoj će najmlađi moći da nauče zašto Zemlju zovemo „plava planeta“, kako Zemlju vide astronauti iz Međunarodne vasionske stanice, ali i da saznaju nešto više o „našoj zvezdi“ – Suncu.

Profesionalni astronomi iz Društva astronoma Srbije (DAS) prošetaće posetioce „Ušće zvezdane akademije“ kroz ceo Sunčev sistem, upoznati ga sa njegovim stanovnicima, pa nastaviti dalje sa edukovanjem o međuzvezdanom i međugalaktičkom prostoru, a sve sa ciljem da ih nauče kako nastaju zvezde i planete.

"Novogodišnju zvezdanu akademiju" mogu da pohađaju sva deca, a prijave su na Facebook stranici UŠĆE Shopping Centera.

Ušće Coca Cola Čarobni” grad trajaće sve do 15. januara, a program je besplatan za sve učenike.

Foto: Promo

Pogledajte još