Stević isključen iz trke zbog nepristojnog gesta

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Biciklista ekipe Partizan Srbija Ivan Stević isključen je iz trke "Oko jezera Cinghui" u Kini, jer je prilikom prolaska kroz cilj u pobedi u četvrtoj etapi, podigao ruku sa ispruženim srednjim prstom.

Steviću je oduzeta nagrada za pobedu u etapi i kažnjen je sa 1.000 švajcarskih franaka.

Sportski direktor ekipe Dušan Banović rekao je da će prihvatiti odluku komesara takmičenja i organizatora, ali da će se obratiti I Medunarodnoj biciklistickoj uniji (UCI), jer smatra da je kazna preoštra.

"Izvinjavamo se ogranizatorima i domaćinima, gledaocima i svim drugim vozačima. Nije nam prijatno zbog ovoga sto se dogodilo. Jos jednom moram da kažem da taj prst nije uperen ni protiv koga, već da je bio samo nepromisljena reakcija i davanje oduška, jer Stević nije pobedio u jakoj trci skoro tri godine", rekao je Banović.

Stević se takođe izvinio gledaocima, organizatorima i učesnicima trke.

"Ne znam šta se dogodilo u mojoj glavi, da sam naprvio taj gest. Čim sam podigao ruku znao sam da ne valja i da nije dobro, ali jednostavno, to je izletelo iz mene, nisam mogao da se kontrolišem", rekao je Stević.

Prema njegovim rečima, to što je uradio nema veze sa kineskim narodom i sjajnim domaćinima, kao i sa ostalim biciklistima.

"Pogrešio sam, sada sam toga svestan i razumem da moram da budem kaznjen", rekao je Stević.

Partizan Srbija, posle diskvalifikacije Stevića, ostao je na trci sa tri vozača - Zoltom Derom, Esadom Hasnovićem i Nikolom Kozomarom.

Pogledajte još