TRIKOVI ZA MRŠAVLJENJE: Pobedite napad gladi

Kako biste smršavili, potrebno je puno strpljenja i discipline. Ako među ljudima iz svog okruženja tražite savete za mršavljenje, onda vam sigurno svako može dati barem jedan.

Pre svakog obroka popijte čašu vode, uveče nemoj jesti ugljene hidrate ili jedite iz manjeg tanjira.

To su stvari na koje se moramo podsetiti, ali ih zapravo već znamo. Otkrićemo vam pet trikova za koje najverovatnije još niste čuli.

Za predjelo pojedi supu

Nešto jesti pre glavnog jela za vreme dijete? U prvom trenutku zvuči kontraproduktivno, ali tako se zaista može smanjiti ukupan broj unosa kalorija.

To su otkrili naučnici, te objavili u časopisu "Appetite". Ispitanici koji su uneli ukupno 20 posto manje kalorija ako su pre glavnog jela jeli supu s malo kalorija (100 do 150 kalorija).

Kad osetite navalu gladi, pomislite na ono poslednje što ste jeli

Kad osetite snažnu glad, prizovite svoj poslednji obrok u sećanje, te ga vizualizujte – umesto pune kutije keksa, verovatno ćete pojesti tek jedan ili dva.

Sortirajte po bojama

Istraživanje Univerziteta "Cornell" dokazalo je sledeće: što je veći kontrast u boji između jela i tanjira, to je manja glad. Ispitancii koji su jeli testeninu s sosom od paradajza s belog tanjira pojeli su ukupno 22 posto manje od ispitanika koji su isto to jeli sa crvenog tanjira.

Pomirišite jelo

Ne jedemo samo očima, nego i s nosom. U nedavno sprovedenom istraživanju otkriveno je da što je intenzivniji miris jela, manje ćemo ga pojesti. Ispitanici koji su dobili aromatizovani desert pojeli su pet do deset posto manje.

Predočite pojedeno

U jednom istraživanju u kojem su ispitanici trebali pojesti pileća krilca, otkriveno je da su više pojeli oni čije su preostale kosti sklonute sa stola. Kod onih koji su imali preostale kosti u vidokrugu, mozak je dobio informaciju da je već jeo te da je sit. Isto to važi i za škampe, rakove, masline, pistaće ili komade pice ako ne pojedemo koricu

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.