fbpx

Parkiranje od 20 do 100 dinara po satu

BEOGRAD, 30. jula 2010. (Beta) - Građani Srbije sat vremena parkiranja na javnim površinama plaćaju od 20 do 100 dinara, a svi veći gradovi imaju problema sa manjkom parking prostora u centru.

U najužem centru Beograda, takozvanoj crvenoj zoni, građani sat parkinga plaćaju 56 dinara ako to učine sms porukom ili na automatu, odnosno 60 dinara ako kartu plate kod kontrolora. U toj zoni na parking mestu moguće je zadržati se jedan sat.

Parkiranje u Kragujevcu poskupelo je početkom jula oko šest odsto i građani plaćaju 20, 27 ili 32 dinara po satu u zavisnosti od zone u kojoj parkiraju.

Šabac je jedan od retkih gradova gde parkiranje nije poskupelo ovog leta, odnosno cena se u tom gradu nije menjala dve godine. Tako Šapčani sat parkiranja u crvenoj zoni plaćaju 30 dinara, dok je u plavoj zoni cena 25 dinara. Karta za ceo dan može se kupiti za 120 dinara.

Parkiranje u Užicu u prvoj zoni košta 35 dinara po satu, a u drugoj 25 dinara. Cena parkiranja u Novom Sadu je 45 dinara za crvenu zonu u najužem centru grada, a 35 dinara u plavoj zoni, u širem centru. U crvenoj zoni vozila se mogu zadržati dva sata, a u plavoj nema ograničenja.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.