PODRŠKA MAJKAMA: Ivana Maksimović fotografijom na kojoj doji sina izazvala podeljena mišljenja obožavalaca

Ivana Maksimović nedavno je postala mama a o radosnim trenucima iz života sa sinom Filipom i suprugom Danilom Anđušićem rado govori u medijima.  Njena fotografija sa bebom u naručju dok doji, objavljena na društvenim mrežama kao i stav o ovoj intrigantnoj temi izazvala je ogromno interesovanje pratilaca na Instagramu i na trenutke, žučnu polemiku.

- Najdragoceniji momenat za mene definitivno predstavlja dojenje. Tih pola sata, samo naših, ne bih menjala ni za šta na svetu. Još kada vidim kako iz dana u dan raste i kako se veličina njegovih krofnica povećava ne mogu da ne budem preponosna na sebe. Nažalost, dosta je žena koje ne žele da doje, a ni ne znaju da propuštaju ono najslađe. Možda te brinu opuštene grudi ili obaveza da po ceo dan budeš vezana za bebu i tako mesecima, ali pozitivna strana dojenja nema cenu. Ovaj post ide kao podrška svim jakim i požrtvovanim mamama i onima koje to žele da budu – napisala je sportiskinja, i nastavila:

- Majčino mleko je prirodna prehrana svakog novorođenčeta. Dojenjem se detetu osigurava ne samo hrana nego i toplina, zaštita. Prirodna prehrana utiče na zdravlje deteta, jer predstavlja optimalnu hranu koja se najbolje vari i utiče na sazrevanje sistema za varenje. Štiti novorođenče od infekcije i sprečava razvoj alergijskih bolesti. Dete preko mleka dobija antitela majke čime se jača imuni sistem. Dojenjem se između majke i deteta uspostavlja čvrsta emotivna veza – zaključila je Ivana Maksimović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on

Autor: Nadlanu.com/N.O.
Foto: ivanamaksimovic/Instagram

Pogledajte još