Rumunija dobija tople preporuke da prizna Kosovo

0

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) – Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Bakonski izjavio je da se na njegovu zemlju ne vrši pritisak da prizna nezavisnost Kosova ali da dobija "tople preporuke" da to učini.

BEOGRAD, 13. avgusta 2010. (Beta) – Ministar spoljnih poslova Rumunije Teodor Bakonski izjavio je da se na njegovu zemlju ne vrši pritisak da prizna nezavisnost Kosova ali da dobija “tople preporuke” da to učini.

“Na nas se ne vrši nikakav pritisak. Dobijamo samo tople preporuke”, rekao je Bakonski za Večernje novosti od petka i dodao da te preporuke stižu od partnera Rumunije koji su već priznali nezavisnost Kosova.

On je, međutim, odbacio mogućnost da Rumunija prihvati te “preporuke” i dodao da njegova zemlja “reaguje kao samostalna država”.

“To je pitanje principa. Našim prijateljima Srbima dobro je poznat stav koji je zauzela Rumunija. S naše strane, cenimo razboritost u zvaničnim reakcijama srpskih vlasti posle saopštavanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde”, rekao je Bakonski.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.