Najavljen 41. Međunarodni beogradski sajam turizma

Svečano otvaranje manifestacije je u četvrtak, 21. februar 2019. godine u 11 časova na Galeriji hale 4 Beogradskog sajma.

Juče je u restoranu „Kalemegdanska terasa“ održana konferencija za medije na kojoj je najavljen najveći turistički događaj u regionu jugoistočne Evrope:

Na konferenciji za medije govorili su: Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, NJ.E. Radko Vlajkov, ambasador Bugarske, Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije, Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda i Gorica Škipina, zamenica generalne direktorke Beogradskog sajma.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević naglasio je da je turizam grana koja se u Srbiji razvija beležeći dvocifrene stope rasta kako u dolascima tako i u noćenjima, a dobri rezultati nalažu da se mora biti odgovorno da bi se tako i nastavilo.

On je istakao veliki i višestruk značaj za razvoj turizma koji ima Sajam turizma u Beogradu, koji poseti 60-70 hiljada ljudi. G-din Knežević je pohvalio uvođenje B2B poslovnog programa, i posebno istakao veliko interesovanje izlagača za halu 4, gde se preko turističkih organizacija i udruženja predstavlja Srbija.


U vreme Sajma turizma u Srbiji će boraviti i bugarska ministarka turizma Nikolina Angelkova koja će sa Rasimom Ljajićem, potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom turizma potpisati sporazume o saradnji.

Bugarsku, koja je zemlja partner ovogodišnjeg sajma, za godinu dana poseti 9,3 miliona turista a od toga je 421 hiljada srpskih turista, dok u Srbiju stigne 471 hiljada bugarskih turista, rekao je ambasador Bugarske Radko Vlajkov, naglasivši da se radi o zemljama koje imaju mnogo sličnosti i da postoji potencijal za dalji razvoj saradnje.
Srbi u Bugarsku, koja kroz turizam ostvari 12 odsto bruto nacionalnog dohotka, idu na more i na skijanje, a ambasador smatra da pored kulturno-istorijskog turizma, Bugarska može da ponudi i velnes turizam, omladinski i ekstremni turizam.

Kao novinu Gorica Škripina, zamenica generalne direktorke Beogradskog sajma, najavila je B2B portal razvijen u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, gde se zainteresovani unapred mogu upoznati sa izlagačima i stupiti sa njima u poslovnu komunikaciju, kao i poseban deo sajamskog prostora u kome će biti predstaviti omladinski turizam.

Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, najavila je iznenađenja na prostoru u hali 4 gde će TOS izlagati, kao što su multimedijalna soba, kviz sa vrednim nagradama i kreativne radionice.
A iznenađenja „od prvog dana do poslednjeg časa“ tokom sajma najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.
Na sajmu suvenira biće prisutnno 30 izlagača, a posebno se vodilo računa da svaki suvenir bude i napravljen u Srbiji.

Na Sajmu vina predstaviće se 181 izlagač iz 10 država – prvi put iz Turske i Austrije, dok će na Sajmu hotelijerske i ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA učestvovati 71 kompanija iz oblasti proizvodnje i distribucije najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela.

Izvor: Beogradski sajam
Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.