Srbija neće čuvati manastire na Kosovu

PRIŠTINA, 16. avgusta 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je nemoguće da Srbija svojim ljudstvom pomaže u obezbeđivanju manastira i drugih objekata Srpske pravoslavne crkve na Kosovu.

Reagujući na izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića koji je u nedelju u Gračanici rekao da je Srbija spremna da svojim ljudstvom pomaže u obezbeđivanju manastira i objekata od istorijskog znacaja na Kosovu, Redžepi je rekao da je to "neostvarljiva želja pojedinaca".

"Mi imamo našu policiju koja će obezbeđivati manastire i kulturno bogastvo Kosova", rekao je Redžepi, a prenosi prištinski dnevnik Koha ditore. Redžepi je rekao da u Rezoluciji 1244 UN "nigde ne piše da na Kosovo treba da dođe srpska policija".

"Postoji samo klauzula u kojoj se kaže da Kfor procenjuje ukoliko je neophodno da neko dođe (od srpske vojske i policije), ali je to završen posao, posebno posle savetodavnogm mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu o nezavisnosti Kosova", izjavio je Redžepi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.