Anelka: Umirem od smeha zbog suspenzije

0

PARIZ, 18. avgusta 2010. (Beta-AP) – Francuski fudbaler Nikola Anelka rekao je da "umire od smeha" zbog odluke Fudbalskog saveza Francuske (FFF) da ga kazni sa 18 utakmica zabrane igranja za državnu reprezentaciju.

PARIZ, 18. avgusta 2010. (Beta-AP) – Francuski fudbaler Nikola Anelka rekao je da “umire od smeha” zbog odluke Fudbalskog saveza Francuske (FFF) da ga kazni sa 18 utakmica zabrane igranja za državnu reprezentaciju.

FFF je u utorak uveče suspendovao Anelku na 18 utakmica, bivšeg kapitena Patrisa Evru na pet, Frank Riberi dobio je tri utakmice, a Žeremi Tulalan jedan meč suspenzije. Kaznu je izbegao jedino Erik Abidal.

“Ti ljudi su pravi klovnovi… Umirem od smeha zbog te suspenzije”, rekao je Anelka za list Soar.

Očekuje se da će kazna od 18 utakmica trajati dve godine, zbog čega će Anelka propustiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koije će se 2012. godine održati u Poljskoj i Ukrajini. On će 2012. godine imati 33 godine i ako se “trikolori” kvalifikuju, mogao bi da propusti taj turnir.

“Ko je rekao da želim da igram za reprezentaciju… Posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi nacionalni tim je za mene prošlost”, rekao je on.

Fudbaleri su suspendovani zbog štrajka na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Sva 23 reprezentativca Francuske su bojkotovala jedan trening tokom Mundijala u znak protesta što je tadašnji selector Remon Domenek odstranio Anelku iz ekipe.

Prethodno se Anelka posvađao i izvređao Domeneka tokom utakmice protiv Meksika, koju su “trikolori” izgubili sa 0:2.

Francuska je takmičenje na Mundijalu završila u prvoj fazi, bez pobede, sa samo jednim bodom.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.