Za četvrtak, 19. avgust 2010.

BEOGRAD, 19. avgusta 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o poskupljenju životnih namirnica i drugim privrednim i društvenim temema.

ALO - List piše da u dvorištu crkve Svetog Đorđa na Banovom Brdu radi kozmetičar, pod naslovom "Salon lepote u crkvenoj zgradi". "Pižon je novi selektor", o tome da će Fudbalski savez Srbije danas saopštiti da će na čelo reprezentacije Srbije biti postavljen Vladimir Petrović Pižon.

BLIC - O novim cenama u "Sve životne namirnice poskupljuju do 1. septembra". Pod naslovom "Domovi zdravlja krše zakon" list piše da su širom Srbije besplatni samo hitni slučajevi.

VEČERNJE NOVOSTI - O povećanju plata list prenosi izjavu guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića "Zarade moraju pod led", i ministra ekonomije Mlađana Dinkića "Moguće su veće plate". O poskuppljenjima "Sad i hleb prepečen". List piše i o prebacivanju pripadnika zemunskog klana Sretka Kalinića iz Hrvatske u Srbiju u tekstu "Tajni tuneli iz samice".

DANAS - Pod naslovom "Srbija neće menjati predlog rezolucije" list piše da je srpski držani vrh uveren da kompromis s EU sada nije moguć. Uoči početka pregovora Međunarodnog monetarnog fonda i Srbije list piše "Mlađan Dinkić će ubediti MMF".

KURIR - "Poslanici, neka vam je bog u pomoći", o nekadašnjem planskom projektu zgrade Skupštine Srbije.

POLITIKA - "Tači zatvorio prelaze" piše list povodom odluke prištinskih vlasti da srpskim zvaničnicima zabrani posete Kosovu. O talasu poskupljenja u "Brašno umesilo skuplji hleb". U "Advokati bez računa" list piše da advokatima neće biti uvedene fiskalne kase.

PREŠ - U tekstu "Mrkonjić ore livade", list piše da se na Koridoru 10 ne odvijaju ozbiljni radovi i navodi da je ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić obećao da će dati ostavku ako za godinu dana ne bude napravljeno 12 kilometara autoputa.

PRIVREDNI PREGLED - "Cena mleka se više ne menja", o obećanjima prerađivača posle najnovijeg poskupljenja, a na istu temu o reakcijama proizvođača "Mlekari traže još pet dinara". List prenosi izjavu ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da budžet Srbije ima 20 milijardi dinara više nego što MMF očekuje, pod naslovom "Višak privredi i građanima".

Pogledajte još