ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Osoba koja je varala jednom, ponovo će učiniti preljubu

Jedno od ustaljenih mišljenja, kada je emotivna prevara u pitanju, svakako je ono da će se prevara ponoviti, ako se već jednom dodogila. Pa ipak mnoge prevarene žene, ali i muškarci biraju da veruju da je to samo mit. Posebno se nepoverljivo prema ovoj tezi drže osobe, koje su već oprostile prevaru.

Istraživanje sprovedeno u Denveru, za cilj je imalo da ispita da li je ova tvrdnja zaista tačna. Rezultati su pokazali da će osoba koja je jednom prevarila svog partnera, verovatno ponovo učiniti preljubu. Međutim, ono što je zaista fasciniralo, je podatak da osoba koja je u prošlosti varala, ima čak 5 puta veće tencencije da prevari partnera u tek započetoj emotivnoj vezi.

Ovo istraživanje pratilo je 484 pojedinca tokom 5 godina. Svakih 6 meseci pomoću upitnika, psiholozi su proveravali njihov emotivni život. Čak 32% njih je tokom ispitivanja potvrdilo da je učinilo preljubu, a 45% njih otkrilo je da je preljubu učinilo i u novom emotivnom odnosu.

18% ispitanika koji nisu varali u prethodnim vezama, posustali su i ipak učinili prevaru, tokom svoje trenutne veze.

Ovo istraživanje pokazalo je i da osobe koje su jednom prevarene imaju veću šansu da opet budu prevarene, a uzrok tome je što se konstantno kreću u istim društvenim krugovima, u kojima ne mogu naći pouzdanog partnera, pa vremenom počnu da doživljavaju preljubu kao sastavni deo veze.

U svakom slučaju, prevara je sve učestaliji emotivni fenomen, a mnogo je veća verovatnoća da je počini osoba, koja je ranije već varala.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.