Moramo da vratimo pozitivnu atmosferu

BEOGRAD, 20. avgusta 2010. (Beta) – Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da je, nakon okončanja sukoba sa čelnicima FSS oko ugovora, potrebno da se u nacionalni tim što pre vrati pozitivna atmosfera jer slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

“Iza nas je buran period i svima nama kojima je stalo do reprezentacije Srbije je ujedno i obaveza da ukupnu atmosferu pretvorimo u pozitivan ambijent. Svako od nas treba da bude svestan sopstvene uloge i status kvo nije put kojim treba da nastavimo. Jasno je da bez kompletno dobrog ambijenta oko nas ne mozemo da ostvarimo postavljene ciljeve“, rekao je Antić za sajt FSS.

Nakon neuspeha na Mundijalu u Južnoj Africi, došlo je do spora FSS i Antića, jer je Savez želeo da revidira ugovor i smanji primanja selektora. U četvrtak je postignut dogovor i Antiću je smanjena plata, a on će ostati do leta 2012. godine.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Antića sa četiri meča suspenzije jer je na SP vređao glavnog sudiju posle utakmice protiv Australije.

“Zajednički smo analizirali uradeno i prikazano, kako tokom kvalifikacija za Juznu Afriku, tako i postignuto na samom SP. U naredni ciklus ulazimo sa ogromnim iskustvom koje će nam mnogo značiti. Do dogovora dolazimo na principu povratne komunikacije, po kojem svaki igrač i član stručnog štaba zna šta mu je činiti tokom utakmica“, kazao je Antić.

Selektor Srbije uskoro će saopštiti ko će ga zameniti na klupi u prve četiri utakmice kvalifikacija za EP.

U prvom delu kvalifikacije reprezentacija neće moći da računa na povređene Aleksandra Kolarova, Ivicu Dragutinovića i Boška Jankovića.

“Ni do sada nijedan problem nismo resavali suzama niti smo od njih pravili negativnu atmosferu. Tako će da bude i dalje. Snagom grupe krenućemo ka ostvarenju zajedničkih ciljeva. Ovom prilikom želeo bih da poželim uspešnu operaciju i oporavak Aleksandru Kolarovu, kao i da izrazim zadovoljstvo načinom oporavka Ivice Dragutinovića I Boška Jankovića”, zaključio je selektor Srbije.

Srbija prvu utakmicu u Grupi C kvalifikacija igra 3. septembra protiv domaćih Farskih Ostrva. Do kraja godine “orlovi” će još dočekati Sloveniju i Estoniju, a gostovaće u Italiji.