Prva švajcarska direktna investicija

„Basler“ osiguranje je počelo da izdaje polise osigaranja prošlog petka (14. septembra) čime je ozvaničilo svoj rad na srpskom tržištu osiguranja, posle dobijanja dozvole za rad jula ove godine, saopšteno je na prvoj konferenciji za novinare te osiguravajuće kuće. 

Građani će osiguravajuće polise moći da kupuju u bankama, objasnio je dr Vladimir Medan, predsednik uprave „Basler Srbija“. Činjenica da tržište osiguranja u Srbiji u narednim godinama očekuje značajan razvoj, bila je presudna da ugledna švajcarska osiguravajuća grupa „Baloaz“ (Baloise holding) krene sa grinfild investicijom devet miliona evra, osnivanjem dva osiguravajuća društva: jedno koje se bavi životnim i drugo koje se bavi neživotnim osiguranjima izuzev osiguranjem od autoodgovornosti. 
Specifičnost tržišne ponude „Basler“ osiguranja je posebni program osiguranja od profesionalne odgovornosti medicinskog osoblja. Na domaćem tržištu će koristiti iskustvo matične grupe, koja je pored pouzdanosti poznata i po brzoj i efikasnoj isplati premije i naknadi štete. Medan je precizirao da će „Basler“ u Srbiji nuditi osiguravajuće usluge, kao zaštitu od profesionalne odgovornosti i za zaposlene svih drugih profesija i to prilagođavajući uslove profesionalnim specifičnostima. On je naveo i da je „Basler“ u Srbiji prisutan i da bi nabolje menjao srpsko tržište osiguranja i da će se ozbiljno upustiti u tržišnu utakmicu i u klasičnim oblicima osiguravajućih usluga. Ipak, u kvalitetnoj i specifičnoj ponudi osiguravajućih proizvoda vidimo svoju razvojnu šansu, precizirao je on. Regionalni direktor Baloaz grupe, Martin Kampik je novinarima predočio da je osnivanje „Basler“ osiguranja ujedno i prva švajcarska grinfild investicija u Srbiji, čiji je cilj dugoročni opstanak na ovom tržišnom području. Želimo organski rast firme, polako i pouzdano. 

Izvesno je da „Baloaz“ holdingu, kao sigurnom partneru, koji donosi tradicionalnu švajcarsku pouzdanost predstoji, još direktnog investiranja na tržištu Srbije. Pozitivna iskustva poslovanja, pored Švajcarske i u Austriji, Belgiji, Luksemburgu, Nemačkoj i Hrvatskoj, doprinela su da u tim zemljama ostvarujemo tržišno učešće od 65 odsto. Holding uspešno funkcioniše 145 godina, što potvrđuje i lane ostvareni promet 7,6 milijardi evra i visoko kotiranje njegovih akcija na Švajcarskoj berzi. Na konferenciji za novinare uručena je i prva polisa „Basler“ osiguranja, dr Dragošu Stojanoviću, iz KBC „Dragiša Mišović“. („Pregled“)

Pogledajte još