Evra se žali na kaznu

0

PARIZ, 24. avgusta 2010. (Beta-AP) – Advokat bivšeg kapitena Francuske Patrisa Evre rekao je da će se njegov klijent žaliti na kaznu od pet utakmica suspenzije.

PARIZ, 24. avgusta 2010. (Beta-AP) – Advokat bivšeg kapitena Francuske Patrisa Evre rekao je da će se njegov klijent žaliti na kaznu od pet utakmica suspenzije, kojom je fudbaler kažnjen zbog štrajka na Svetskom prvenstvu.

Fudbalski savez Francuske (FFF) naveo je da žalba neće ukinuti njegovu kaznu, što znači da on neće moći da igra u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

FFF je sredinom avgusta kaznio četvoricu igrača zato što su 23 fudbalera bojktovala trening reprezentacije u Južnoj Africi u znak protesta zbog isključenja Nikole Anelke, koji je suspendovan sa 18 utakmica, zato što je uvredio selektora Remona Domeneka.

“Ne postoji ništa što bi se zamerilo Evri na pojedinačnom nivou. Odgovornost za bojkot je očigledno kolektivna”, rekao je advokat Žan-Iv Fukar.

U francuskom pravu kazna se suspenduje ako se uloži žalba, ali je FFF posle sastanka danas rekao da u ovom slučaju neće biti suspenzija kazni.

Takva odluka ostaviće novog selektora Lorana Blana bez najboljih igrača pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Blan u četvrtak treba da objavi sastav igrača za utakmicu protiv Belorusije 3. septembra i Bosnu i Hercegovinu 7. septembra.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.