PRIVLAČI SREĆU, LJUBAV I NOVAC: Koji cvet najbolje pristaje vašem horoskopskom znaku?

Proleće je stiglo, a s njim i želja da svoje kuće i stanove ukrasimo svežim cvećem, novim bojama i mirisima.

Ta ideja i inače budi osećaje sreće, ali dodatno smo se razveselili kada smo saznali da horoskop može da nam preporuči cveće koje će u naš dom uneti "dobre vibracije".

Ovan: Lale za vođe

Ovan je sunčev, vatreni znak i za njega je sve u strasti, pokretu i energiji. S obzirom da su Ovnovi rođene vođe, ne čudi što je lala pravi srećni cvet za njih. Tulipane poznaju i prepoznaju svi, pa se definitivno nalaze među najpopularnijim cvetovima na svetu. Baš kao i Ovnovi, istinski lideri, avanturisti i osobenjaci.

Bik: Ljiljani za stabilnost i mir

Bikovi se u životu često postavljaju kao hedonisti i iz svega vuku maksimum. Iz svega - pa iz mirisa i izgleda cveća! Miris i izgled ljiljana definitivno je jedan od najprijatnijih i najcenjenijih, pa ne čudi što je baš on njihov srećni cvet. Osim toga, ljiljani u dom Bikova mogu da unesu stabilnost i mir, kojem svaki pravi Bik teži.

Blizanci: Đurđevak će smiriti i najaktivnije

Blizanci su ljubitelji avantura i natprosečno su aktivni. Vole pokret i dinamiku, a mnogi su i zavisnici od stresa. Upravo zato im treba cvet koji daje osećaj spokoja i smiraja. Takav je đurđevak, belo i sitno cveće koje bi trebalo da krasi dom svakog Blizanca.

Rak: Gardenije za ljubavno zadovoljstvo

Rak je pravi emotivac, želi da širi ljubav oko sebe i da ostavlja pozitivan trag na živote ljudi koje voli. Međutim, ponekad je potrebno da mu se lepe želje i vrate, a upravo u tome se krije moć gardenije. Ona bi u život Raka mogla da privuće ljubavno zadovoljstvo i seksualno zadovoljenje.

Lav: Suncokreti za sunčev znak

Lav je sunčev znak i uopšte ne čudi što je njegov srećni cvet - suncokret. Ako uzmemo u obzir da Lav baš jako voli da bude u centru pažnje, idealno bi bilo i da se suncokret vrti oko njega, a ne oko Sunca. Osim toga, prisutstvo žutog cveća teraće lošu energiju i niske vibracije iz života svakog Lava.

Devica: Bele rade donose malo haosa

Device su poznati horoskopski perfekcionisti koji su uvek u lovu na apstraktnu ideju savršenog. Upravo zbog te sitne opsesije, u životu im je vrlo bitno da imaju drugu stranu medalje - spontane, nesavršene i prekrasne bele rade. Veruje se da ovo sitno cveće donosi blagoslov i sreću na prag, a malo haosa u životu Device definitivno će biti blagoslov.

Vaga: Narcis, jer ti to zaslužuješ

Vage su znak koji je vrlo retko egocentričan i mnogo češće je usmeren na druge. Upravo zbog toga, često budu iskorišćene i odbačene, a sopstvene interese gaze nogom. Narcis je cvet koji simbolizuje samoljublje i potreban je u životu svake Vage. Može da pomogne ovim prevelikim altruistima da skrenu pažnju na sebe i misle na sopstveno dobro.

Škorpija: Božuri za harmoniju

Škorpije se vrlo često boje budućnosti, a posebno ih plaši mogućnost da ne izgube svoje bližnje. Mnoge od njih, svesne su da su previše tvrdoglave i odlučne i neretko strahuju da će ih najmiliji povrediti i napustiti. Božuri, između ostalog, simbolizuju harmoniju i mir, kao i carsku vlast. Škorpijama će njihovo prisustvo goditi. Neće smetati njihovoj naravi, a pomoći će u odnosu s voljenima.

Strelac: Karanfili kao potreba za drugim

Strelac je znak koji je najmanje zavistan od drugih i voli vreme da provodi sam. Preveliku pažnju i žrtvu ne traži ni kada mu definitivno treba pomoć drugih. Karanfil je cvet sećanja, uspomena i zajedništva, a u život Strelca koji ga poseduje doneće druželjubljivost i manje melanholično raspoloženje.

Jarac: Ljubičica - omiljeni cvet Evrope

Jarac je odgovoran i stabilan znak koji se ne boji problema i izazova. On je moćan znak kome će goditi isti takav cvet - ljubičica. Reč je o cvetu koji je preferirao i moćni Napoleon, a danas je jedan od najpopularnijih cvetova Evrope.

Vodolija: Orhideja kao simbol duhovnosti i lepote

Orhideja je lep cvet koji zapravo krije duboko duhovnu poruku, baš kao i Vodolije - idealisti, ekscentrici i sanjari koji se ne boje da budu drugačiji. I vole da budu baš takvi, energetski visoko i neustrašivi. Orhideja je cvet koji će ih održati takvima.

Ribe: Krhke poput maslačka

Ribe su najsenzibilniji horoskopski znak i osetljive su na sve - baš poput maslačka. Jedino je taj cvet krhkiji od njih i u svojoj je krhkosti prekrasan! Od maslačka bi Ribe mogle da nauče kako ne treba da glume, niti da nose ''hladne maske'' i da su njihove emocionalne dimezije zapravo pravo bogatstvo.

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još