Troicki u četvrtfinalu turnira u Nju Hejvenu

BEOGRAD, 26. avgusta 2010. (Beta) – Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Nju Hejvenu, pošto je pobedio 43. tenisera sveta Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1 u setovima (6:7, 7:6, 6:2).

Troicki, 45. teniser sveta, će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Radeka Štjepaneka, koji je pobedio 16. nosioca Viktora Haneskua iz Rumunije sa 7:6, 6:7, 6:4.

Troicki i 30. teniser sveta Štjepanek su do sada igrali četiri puta, a srpski teniser ostvario je jednu pobedu i to u njihovom poslednjem duelu, ove godine na turniru u Sinsinatiju, kada je bilo 7:5, 6:1.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u drugo kolo turnira u Nju Hejvenu pošto su u noći između srede i četvrtka pobedili američki dubl Erika Butoraca i Trevisa Perota sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2).

Srpsko-kanadski dubl je postavljen za prve nosioce, a u drugom kolu igraće protiv pobednika meča izraelsko-austrijskog para Endija Rama i Julijana Noula i Brazilaca Marsela Mela i Bruna Soareša.