LUPITA NJONG'O U HORORU "MI": Borba brižne porodice protiv zastrašujućeg i surovog protivnika

Nakon što je svojim debitantskim filmom "Beži!" poslao inpuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Džordan Pil, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Film "Mi" je smešten u sadašnjost, na legendarnu obalu Severne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Njongo, kao žena koja se vraća na mesto kraj obale mora gde je odrastala, sada sa mužem (Vinston Djuk iz "Crnog pantera") i dvoje dece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida oseća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Vilsonovi su primetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. "Mi" je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još