PREPORUKA NEDELJE: Anja Matković – predstava, serija, film, restoran, vino

Srpsko - hrvatska telenovela "Pogrešan čovek" dovela je pred male ekrane dosta zanimljivih, mladih talentovanih glumaca iz obe države koje, do sada, nismo često imali prilike da gledamo. Jedno od lica serije, koja se uvukla u kožu gledalaca jeste i Zagrepčanka Anja Matković, koja je u rodnom gradu završila Akademiju dramskih umetnosti. U mladosti je ozbiljno trenirala alpsko skijanje, ali gluma je prevagnula. U seriji "Pogrešan čovek" tumači lik Marine, najbolje prijateljice glavne junakinje Lee Kalember (igra je Ivana Roščić). Kao i većina glumaca iz Hrvatske i Crne Gore, anagažovanih na seriji koja će imati 180 epizoda, Anja je promenila mesto boravka. Rodni Zagreb zamenila je Beogradom u kojem je po 12 sati dnevno provodila na setu, dok je u slobodno vreme obilazila pozorišta, restorane, kafiće... Našim čitaocima ova simpatična Zagrepčanka prepeoručila je omiljenu predstavu, seriju, novi film Srdana Golubovića "Otac", a u kojem glavnu ulogu igra njen zemljak Goran Bogdan, vijetnamski restoran "Istok" na Dorćolu, dok bi veče završila u opuštenoj atmosferi uz čašu dobre malvazije.

PREDSTAVA

- Izdvojila bih predstavu hrvatskog reditelja Bobe Jelčića "Zašto je poludeo gospodin R" koju možete pogledati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Oduševila me predstava, koju je radio kolega Bane Trifunović, "Beton mahala" u kojoj igraju predivni mladi glumci, predstavu sam pogledala u Zvezdara teatru, a takođe bih preporučila predstavu "Voz" sa divnim Vojom Brajovićem i Sergejom Trifunovićem.

SERIJA

- Mnogo je dobrih serija koje se trenutno mogu pogledati, i često noćima ne spavam jer gledam epizode fenomenalne "I Love Dick".

FILM

- Teško je izdvojiti omiljeni film, jer ih je milion! Ali, preporučila bih film turskog reditelja Nuria Bilge Ceylana "The wild pear tree". Ostvarenja ovog reditelja jako volim. Takođe, preporučujem i film Srdana Golubovića "Otac" u kojem glavnu ulogu tumači moj kolega i prijatelj Goran Bogdan.

RESTORAN

- U Beogradu sam otkrila sjajne restorane. Imate stvarno divnih mesta. Izdvojila bih odličan vijetnamski restran na Dorćolu "Istok", pa onda restorančić, a i sjajno mesto za blejanje i pričanje, "Od usta do usta" na Vračaru.

VINA

- Volim da uživam u vinu, moj deda, koji je sa ostrva Hvara, bio je vinar, tako da bih u ovoj preporuci ipak dala prednost hrvatski vinima. Za početak Istra na primer ima fantastične vinare! I meni omiljenu sortu vina Malvaziju. Od crnih vina obožavam italijansku sortu Primitivo, koju sam nedavno otkrila. Za kraj sorta sa ostrva Pelješca "Dingać".

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još