Orlovi otputovali na Farska Ostrva

BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) – Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Luković rekao je da je cilj ekipe da osvoji svih šest bodova u utakmicama protiv Farskih Ostrva i Slovenije na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Reprezentacija Srbije i stručni štab otputovali su danas u Toršavn, gde će u petak od 19 sati igrati prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Farskih Ostrva. Sa ekipom je otputovao i fudbaler CSKA iz Moskve Zoran Tošić, koji je prethodnih dana bio bolestan.

“Zahlađenje je dobro došlo jer putujemo na Farska Ostrva gde nas očekuje prilično hladno vreme. Cilj su nam pobede u oba meča, a do njih ćemo stići samo maksimalnim pristupom. Tako bi trebalo da shvatimo i meč protiv Farskih Ostrva, jer danas, kao što svi znamo, nema lakih protivnika“, rekao je Luković za sajt FSS-a.

Novi fudbaler ruskog Zenita rekao je da nije potpuno spreman za predstojeću utakmicu i istakao da je atmosfera u ekipi dobra.

“Nisam 100 odsto spreman jer sam odigrao jednu utakmicu. Koncentrisani smo samo na predstojeće mečeve. Ne razmišljamo više o Mundijalu i svemu onome što se dešavalo u avgustu oko selektora“, rekao je on.

U utakmici drugog kola Grupe C, u utorak 7. septembra od 20.30, Srbija će na stadionu Crvene zvezde igrati protiv Slovenije