Prezentacija Republike Srbije u Dohi privukla veliku pažnju

Tokom zasedanja 140. Skupštine Interparlamentarne unije, na kojoj je učestvovala delegacija Narodne skupštine Republike Srbije, od 6. do 10. aprila u Dohi, predstavljena je Republika Srbija kao domaćin narednog zasedanja ove najstarije međunarodne parlamentarne organizacije.

Štand, koji je priredila Narodna skupština, privukao je veliku pažnju učesnika zasedanja na kojem su predstavljeni ekonomsko - turistički potencijali, kao i istorijsko - kulturno nasleđe. U svrhu promovisanja predstojeće 141. Skupštine IPU, Narodna skupštine je izradila nekoliko filmova, kako o prirodnim lepotama tako i o kulturnim dobrima Republike Srbije. Učesnici konferencije na poklon su dobili brošuru o predstojećoj konferenciji, sa svim potrebnim informacijama, kao i posebno izdanje "Helo!" magazina posvećeno turističkim destinacijama. Osim toga, mnogi učesnici su dobili simbolične poklone u vidu srpskih proizvoda, što je izazvalo posebno interesovanje.

Od 13. do 17. oktobra ove godine, Beograd će nakon 56 godina ponovo biti domaćin godišnjeg zasedanja IPU.

Delegacije parlamenata iz čitavog sveta u Beogradu će se okupiti u godini značajnog jubileja kada se obeležava 130 godina postojanja ove najstarije međunarodne parlamentarne organizacije, koja danas ima 179. punopravnih članova parlamenata suverenih država, čiji je Srbija član gotovo od samog osnivanja 1889. godine.

Foto: Promo

Pogledajte još