Duda: Španija je favorit

ISTANBUL, 6. septembra 2010. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je Španija favorit u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Turskoj, ali da njegov tim "ima mnogo prostora da napreduje" pred tu utakmicu.

"Pre svega, moramo da znamo sa kim igramo. Španija je zvanični svetski i evropski prvak i ne sme da se desi da ne budemo spremni", rekao je Ivković novinarima u Istanbulu, gde se trenutno igraju mečevi završnice Svetskog prvenstva.

"Sada smo već posle prvog dela priprema pokazali igračima tu utakmicu, da shvate, pre svega, koliki je prostor za napredak...a postoji velika mogućnost za napredak. Znamo dobro ko su i šta su i jasno je da su oni favoriti, ali odlično je što ćemo da pokažemo gde smo, šta smo i koliko kvalitetno možemo da igramo", rekao je selektor Srbije.

Stefan Marković nije trenirao danas pošto je povredio zglob na utakmici sa Hrvatskom u osmini finala, a to se desilo i Marku Kešelju na današnjem treningu.

"Doktori kažu da distorzije nisu težeg tipa, ali videćemo. Sutra imamo dva treninga i trebalo bi da budemo spremni", rekao je Ivković.

Trenera "orlova" ne brine pritisak pred utakmicu sa Španijom.

"Utakmica sa Hrvatskom je bila teža, jer smo putovali i imali naporne utakmice neposredno pre nje. Sve smo odigrali u visokom ritmu, a hrvatski tim je bio jako motivisan. Nadam se da ćemo u sredu biti rasterećeni", kazao je Ivković.

 

Pogledajte još