Jeremić pozvao na usvajanje rezolucije aklamacijom

UJEDINJENE NACIJE, 9. septembra 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić pozvao je u četvrtak uveče Generalnu skupštinu UN da aklamacijom usvoji rezoluciju koju je Srbija podnela zajedno sa Evropskom unijom.

"Srbija smatra da rezolucija zaslužuje punu podršku doma i da bi trebalo da bude usvojena aklamacijom", rekao je Jeremić u obraćanju Generalnoj skupštini UN. On je rekao da Srbija predlaže rezoluciju zajedno sa 27 članica Evropske unije od kojih neke nisu priznale nezavisnost Kosova, a neke su to učinile.

Jeremić je istakao da je predložena rezolucija fundamentalno statusno neutralan dokument. Šef srpske diplomatije je rekao da se u rezoluciji pozdravlja spremnost EU da olakša dijalog između dve strane koji bi pomogao da se poboljša stabilnost i život na terenu.

Jeremić je izrazio nadu da će posle usvajanja rezolucije biti stvorena atmosfera u kojoj će biti omogućeno postizanje rešenja kroz dijalog Albanaca i Srba. On je ponovio da Srbija neće i ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.