SPECIJALISTIČKI PROGRAMI: Aktuelno u Fondu "Evropski poslovi" AP Vojvodine

Ovog meseca se u Fondu "Evropski poslovi" AP Vojvodine završio V ciklus Specijalističkog programa "Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove", ali već sutra počinje novi, VI ciklus na kojem se za usvajanje novih teorijskih i praktičnih znanja "izborilo" 44-oro novih polaznika, zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, pokrajinskoj administraciji, razvojnim agencijama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, obrazovnim institucijama, institucijama kulture, organizacijama civilnog društva, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, fakultetima, institutima i istraživačkim ustanovama, te drugim institucijama koje se mogu javiti kao korisnici sredstava iz evropskih fondova.

Svečanom dodelom sertifikata završen je V ciklus Specijalističkog programa "Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove", koji Fond "Evropski poslovi" AP Vojvodine tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom AP Vojvodine. Na prigodnoj svečanosti, polaznicima su se obratili Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade, Vidosava Enderić, direktorka Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine i dr Aleksandar Andrejević, rektor Univerziteta Edukons u Sremskoj Кamenici.

Čestitajući polaznicima na uspešno završenoj obuci, potpredsednik Milićević je istakao kako je naša zemlja posvećena evropskim integracijama, te da je Pokrajinska vlada aktivan činilac u procesu izgradnje moderne, stabilne i razvijene Republike Srbije. Jedan od važnih izvora finansiranja u ostvarivanju naših ciljeva, snažnog i ravnomernog razvoja, kako je naveo Milićević, jesu i pretpristupni fondovi Evropske unije.

- Upravo stoga je veoma važan ovaj Specijalistički program, preko koga ćemo imati obrazovane ljude sa znanjima o institucijama i procedurama u Evropskoj uniji, o pripremi i načinu realizacije razvojnih projekata za korišćenje dostupnih evropskih fondova. S obzirom da su polaznici iz cele AP Vojvodine, to će obezbediti i mogućnost održivog regionalnog razvoja, čime se doprinosi i većem zapošljavanju i poboljšanju svakodnevnog života naših građana - rekao je potpredsednik Milićević.

Direktorka Enderić je podsetila na tok petomesečnog programa i istakla kako je Specijalistički program do sada je uspešno završilo preko 200 polaznika iz čak 28 opština AP Vojvodine.

- Veliki broj zainteresovanih lica pokazuje da je zadatak koji smo sebi postavili na početku – ispunjen. U tu svrhu, i ove godine potrudili smo se da, u saradnji sa Univerzitetom Edukons, a uz finansijsku podršku Pokrajinske Vlade, obezbedimo više nastavnih jedinica u odnosu na predhodne godine, da pozovemo strane predavače koji su vam preneli svoja iskustva i primere dobre prakse, kao i naše stručnjake koji su uložili mnogo truda da vam prenesu svoja znanja u upravljanju EU fondovima i programima.

Rektor Univerziteta "Edukons" dr Aleksandar Andrejević je pohvalio saradnju sa Pokrajinskom vladom i Fondom i izrazio nadu kako će ubuduće saradnja biti još uspešnija.

Već sutra novih 44-oro polaznika pozdraviće Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i direktorka Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine Vidosava Enderić, i poželeti im uspešnu edukaciju.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još