Otvorena izložba posvećena 50. rođendanu, kultnog lika iz stripova, Alanu Fordu

Pre 50. godina rođen je strip junak koji je oboležio jednu genarciju koja je kako se kaže volela najviše tri stvari ; bioskop, klikere i stripove!

Već 50 godina brojne generacije na našim prostorima uživaju u crno-belim kadrovima društveno-političke satire, svakodnevne ironije i sarkazma koji je predstavljen u stripu Alan Ford.

Popularnost stripa ni u jedoj zemlji nije zabeležena kao na prostoru EX YU i u Italiji.

Tim povodom kompanija Color Media Communications u saradnji sa "Belgrade Waterfront" organizovala je izložbu čiji je autor Marjan Matić, strip kolekcionar.

Kroz izložbu su prikazani čuveni dijalozi „Halo Bing“ Sir Olivera, Grunfovi izumi i druge mudrosti iz stripa i karakteristične naslovne strane. Osim naslovne strane prve epizode našeg i italijanskog izdanja, tu je i poslednja 75. naslovnica Magnusa i 200. naslovnica koju je nacrtao posle 11 godina, zatim jubilarna stota epizoda koja je izašla, u to vreme, u koloru...

Izloženi su najduhovitiji kadrovi iz stripa članova grupe TNT, njihove karakteristike i neprijatelji.

Ispred grada Beograda, izložbu je otvorio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, a nakon toga je autor izložbe, Marjan Matić ospričao kako je izložba nastala.

Izložba traje od 31. 05. do 13.06.2019. i svi zainteresovani je mogu pogledati na šetalištu Sava Promenada.

Srećan ti rođendan Alane Forde!

 

Pogledajte još