IZBEGNITE DEVET MODNIH I BEAUTY GREŠAKA: Želite da izgledate mlađe, a ne uspevate?

Iako sve žene žele da izgledju mlađe nego što jesu, često prave greške zbog kojih izgledaju starije. Najčešće nose odeću koja im ne odgovara, previše se šminkaju ili pogrešno biraju boje. Ovo su zamke koje treba izbeći.

Čuvate prastaru odeću

Iako u svom ormaru možda imate neke dragocene sitnice od kojih vam je teško da se odvojite, u slučaju da više ne koriste svojoj svrsi – rešite ih se. Iako ne morate da "skačete" za svakim trendom, rotiranje istrošene odeće i obuće može da imati veliki uticaj na to koliko staro izgledate.

Nosite odeću koja je u trendu, ali koja vam ne stoji

Sve žene vole da izgledaju moderno, ali slepo praćenje mode može vam se obiti o glavu. Najprije, to nije isplativo jer se moda menja neverovatnom brzinom pa nešto što je u jednom trenutku apsolutni hit, već u drugom može da izgleda smešno. Zato je bolje ulagati u klasičniju odeću jer ćete u njoj uvek izgledati dobro.

Prejaka šminka

Debele crne linije oko očiju ne stoje svima. Osim što ih je teško pravilno nacrtati, na ženama u godinama linije istaknute crnim tušem za oči ne deluju nimalo zavodljivo – naprotiv, naglašavaju bore i nepravilnosti na licu.

Ne brinete se o svom dekolteu, rukama, nogama

Često se događa da na rukama, vratu i dekolteu ima više bora nego na licu, a to je posledica isključivo nepravilne ili nedovoljne nege. Osim zaštite od sunca, kožu treba negovati i hranljivim dnevnim kremama kako bi što duže ostala meka, glatka i blistava.

Previše pudera

Debeli sloj pudera nikome ne stoji dobro, ali mit o tome da debeli sloj dobro prekriva bore uporno opstaje kod većine žena. Poželjno je umereno naneti puder onde gde treba i pritom upotrebljavati samo tečni ili onaj u kremi, jer suvi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu, a to definitivno nije ono što treba zrelom licu. Takođe, treba imati na umu da se s godinama nijansa kože menja te treba iznova proveravati nijansu pudera i prilagoditi je boji lica.

Svetlucava šminka

Naglašeni rumeni obrazi mogu da budu samo gori ako rumenilo sadrži šljokice ili bilo koju vrstu sjaja. Nekad su tamna rumenila bila “in” i važilo je pravilo preterivanja, ali danas manje znači više! Zato je na obraze dovoljno naneti bronzer na liniju kose i čeljusti i malo rumenila u kremi na jagodice. Žene koje žele da izgledaju mlađe, treba da se klone svetlucavih senki. Formule koje na bilo koji način reflektuju svetlo naglašavaju bore i nepravilnosti.

Nesklad u odevnim kombinacijama

Prilikom biranja odevnih kombinacija bitno je pratiti modno pravilo: ako je majica ili košulja uska, pantalone bi trebalo da budu malo šire ili komotne i obrnuto. Tako ćete fokusirati pogled na najbolje adute koje žena ima, a nećete ostaviti utisak prezategnutosti ili ćete, ako nosite samo široko, izbeći izgled indijanskih šatora.

Prejake ili fluorescentne boje

"Vrišteći" odevni predmeti nisu za žene koje nemaju idealnu figuru jer privlače pažnju upravo tamo gde ne treba. Umesto povodljivosti za modnim trendovima, pametnije je kupovati odeću u neutralnijim bojama poput crne, mornarskoplave, sive, maslinaste, smeđe i bele, a dopušteno je poigrati se i s crvenom, zelenom i ljubičastom. Ako baš volite jarke boje, neka vam dodaci poput torbice, naočara i nakita budu u jarkim bojama, dok je odeća neutralna.

Preterano sunčanje

Lep bakarni ten samo je trenutan. Dugoročno izlaganje suncu dovešće do toga da ranije osatarite. Ultraljubičasto zračenje osiromašuje ćelije kože "ubijajući" kolagen koji je zaslužan za njenu elastičnost. Uzrokuje i gubitak pigmenta, zbog čega se javljaju trajne crne fleke koje vizuelno dodaju godine.

Izvor: Dnevno.hr
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još